Mielenterveyden häiriöt

Kodin turvaopasHyvinvointi ja terveys

Apua saa ympäri maata

Mielenterveyden ongelmiin saa apua esimerkiksi Suomen Mielenterveysseuralta. Seuran palvelut ja tukitoiminta tukevat selviytymistä vaikeissa tilanteissa. Ne tarjoavat apua, tukea, ohjausta ja vertaistukea tilanteissa, joissa ei tule toimeen yksin tai selviä lähi-ihmisten tuella.

Keskusteluapua ja tukea eri vuorokauden aikoina tarjoaa valtakunnallinen kriisipuhelin. Kriisipuhelimen vastaajina päivystävät ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset.

Tukinet, netissä aina auki oleva auttava verkkopalvelu tarjoaa henkilökohtaista keskusteluapua, vertaistukea ja tietoa.

Kriisikeskuksen vastaanotolla voi puhua kasvokkain kriisityöntekijän kanssa. Alueellisia kriisikeskuksia löytyy 18 paikkakunnalta ympäri Suomen.

Koulutetun vapaaehtoisen tukihenkilön voi saada luotetuksi henkilöksi, auttajaksi ja tukijaksi raskaassa elämäntilanteessa. Tukihenkilö tapaa tuettavan kanssa toistuvasti ja säännöllisesti, ja selvittelee pulmallisia tilanteita yhdessä hänen kanssaan.

Ammatillisesti ohjatuissa vertaistukiryhmissä voi tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Ryhmiä järjestetään eri puolilla Suomea. Ryhmät tukevat hyvinvointia ja selviytymistä kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa.

Kun tarvitset apua:

Lähde: Suomen Mielenterveysseura.

Jaa opas